4 Mayıs 2021 Salı

The Night Of

  The Night Of, IMDB'de 8,5 gibi yüksek bir puana sahip, 2016 yılında çekilmiş sekiz bölümlük bir mini dizi. ( Her ne kadar IMDB dokuz bölüm diye bilgi verse de!)



Olaylar zinciri ve konusu daha önce çekilen Criminal Minds'tan uyarlansa da bire bir aynısı değil; New York'ta yaşayan Pakistanlı Müslüman bir ailenin çocuğu olan üniversite öğrencisi Nazir Khan (Riz Ahmed) , bir gece partiye gitmek için babasının taksisini çalıyor, partiye gideceği evi ararken şehirde kayboluyor ve arabasına genç ve esrarengiz bir kadın olan Andrea Cornish (Sofia Black-D'Elia) biniyor. Birbirlerinden etkilenen Nasir ve Andrea, geceyi Andrea'nın evinde geçiriyorlar. Gecenin geç saatlerinde alkol ve uyuşturucunun etkisi geçen Nasir evin alt katında hiçbir şey hatırlamadan uyanıyor ve evine geç kaldığı için hızlıca çıkıp gitmek istiyor, üst kata çıkıp Andrea'ya veda etmek isterken yirmi iki yerinden bıçaklanarak öldürülen genç kadının cesedi ile karşılaşıyor. Korkuyla evden kaçan Nasir, kaçarken trafik kurallarına uymuyor ve bir polis ekibi tarafından bir dizi tesadüf ve gerilimli sahneden sonra kaçamadan yakalanıyor. Dizi tür itibari ile suç, fazlaca gerilim ama en fazla hakkettiği başlıkla bir dram dizisi.

 



Karakolda Nasir'i tesadüf eseri gören ve büyük avukatlık firmaları davayı kendisinden alsa da inatla davadan vazgeçmeyen Nasir'in Avukatı John Stone'nu oynayan John Turturro'nun muhteşem oyunculuğunu hayranlıkla izledim. Nasir'i yakalayan ve olaylar zincirinin tamamını sonradan çözen dedektif polisi Dennis Box'ı oynayan Bill Camp'ta Turturro'nun bu performansına eşlik ediyor.


 Bana göre diziyi diğer suç dizilerinden ayıran ve bu kadar beğenilmesini sağlayan John Turturro ve Bill Camp gibi tecrübeli aktör ve aktrislerin oyunculuğunun yanında yönetmenlerin (Richard Price-Steven Zaillian) konuyu sunuş şekli. Yoksa dizinin konusu çok özel değil ve özellikle mahkeme sahneleri 12 Öfkeli Adam gibi filmlerin davayı ele alırken ki muhakemelerinin yanında bana göre çok zayıf. Ama yönetmenlerin özellikle üçüncü bölümün başlarında ve sekizinci bölümün sonlarında etkisini fazlaca belli eden, objelere ve kişilere kamerayı sabitleyerek gerçekleştirdikleri ortam betimlemeleri insanı dizinin içine çekmeyi fazlasıyla etkili bir biçimde başarıyor. Dizide Amerika'da ve Dünya'da Müslüman nüfusa olan önyargı ve dezenformasyonun farkındalığının işlenmesi de birilerinin durumun farkında olduğunun göstergesi. Uyuşturucu ve alkolün insan hayatını ne derece kötü etkileyebileceğini dizi gözler önüne seriyor.

 Kamera çekimleri, aniden giren müzikler, ince espriler, küçük replikler ve kısa film tadında dizi içinde ders alınacak ayrı ayrı hikayeler ( John Stone ile Kedisi, Nasir ile Hapishane Arkadaşı, Nasir'in karşı taraf avukatı ya da babasının yaşadıkları gibi) ile dizi diğer suç dizilerinden kendisini ayırıyor, ince detaylarını kaçırmadan izlemenizi tavsiye ederim...

 



1 yorum:

  1. Customer assist is superb and available in multiple of} methods including live chat and phone assist, and the platform even has an app for those who|for many who|for people who} worth pace and easy access. Cale Makar says the early portion of Avalanche schedule is “ridiculous.” Here’s how it’s displaying. We invite you to make use of our commenting platform to interact in insightful conversations about points in our 카지노 community.

    YanıtlaSil